2013. július 8., hétfő

Jézus 15 - mit jelent Jézus példája?



1. Jézus több időt töltött imádkozással mint beszéddel. Miért? Szerintem azért, mert tudta, hogy egy könyörtelen ellenséggel áll harcban, aki azért jött, hogy "ölje, meglopja és pusztítsa" Isten gyermekeit.

2. Jézus örömmel töltött időt olyan emberekkel, akik maguk is bűnösnek vallották magukat. Miért? Talán azért, mert ők nem rejtették el magukat valami ember alkotta önigazolásba.

3. Jézus azt mondta, hogy onnan tudjuk majd meg, hogy kezdünk valamiféle hatással lenni az emberekre, hogyha azok fellépnek ellenünk az Ő neve miatt. Hm.

4. Jézus gyűlölte, amikor az emberek vallásos szabályok mögé bújtak.

5. Jézus nyíltan beszélt a pokolról és figyelmeztetett a hitetlenség következményeire.


6. Jézus gyűlölte, amikor valaki azért imádkozott vagy azért szolgált, hogy a saját magát helyezze előtérbe vagy az egóját hizlalja. A titkos tetteket szerette, mert ezek azt mutatták, hogy az ember őszintén vágyik Istenre.

7. Jézus egyből megbocsátott azoknak, akik megbánták a bűneiket és egyből megdorgálta azokat, akik nem.

8. Jézus azt mondta, hogy azok a leggazdagabb emberek, akik Isten dicsőségére fektetik be az életüket. Egyértelművé tette, hogy nem lehet egyszerre szeretni Istent és a pénzt.

9. Jézus arra biztatott minket, hogy ne is foglalkozzunk azokkal, akik nagy dolgokról beszélnek, de kicsiket tesznek, viszont becsüljük meg azokat, akiknek a szavai szerények, de a tettei nagyok.

10. Jézus meggyógyította a gyógyíthatatlan betegeket és a fogyatékkal élőket.

11. Jézus szeretett ünnepelni és azokon annyira jól érezte magát, hogy a vallási vezetők azzal vádolták, nyilvánosan részegeskedik.

12. Jézus, átvitt értelemben persze, azt mondta, hogy azok a földművesek valamit nagyon félreértettek az aratással kapcsolatban, akik bent, a házban ülve arra várnak, hogy a kenyerek egyszer csak betódulnak majd az ajtón.

13. Jézus azt mondta, hogy az iránta való hűségünknek erősebbnek kell lennie, mint a családunkhoz, a családi hagyományokhoz és szokásokhoz való hűségnek.

14. Jézus azt mondta, hogy az energiáinkat ne a bűn elleni harcra összpontosítsuk (a gazok kitépkedésére), hanem inkább arra, hogy növekedjünk (a gyümölcsök termesztésére).

15. Végezetül pedig: Jézus rámutatott, hogy azért hiányos a hitünk, mert hajlamosak vagyunk megfeledkezni Isten tulajdonságairól és cselekedeteiről. A hitünk legnagyobb harca az, hogy ne feledkezzünk meg Istenről!

(Fordítás)

Forrás:
Rick Lawrence: Jesus Centered Youth Ministry (Jézusközpontú ifjúsági munka)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése