2014. január 20., hétfő

Nem a jövő egyháza. A máé.


(Részlet Neil Cole "Természetes gyülekezet" c. könyvéből)

Japánban tanítottam, amikor azt álmodtam, hogy Heather, a lányom alapított egy gyülekezetet. Álmomban a szoba tele volt fiatalokkal akik az Urat dicsőítették. Mikor hazautaztam, elmeséltem neki, csak hogy lássa, hogy gondoltam rá (és álmodtam róla) odaát is.
Másnap ezt közölte velem:
- Apa, minden barátom benne van!
- Miben? - kérdeztem.
- Abban, hogy elindítsunk egy gyülekezetet!
Letisztáztam vele, hogy a munka nagy részét neki kell majd végeznie, én csak egy kicsit fogok segíteni neki abban, hogy mit hogyan csináljon. Azt mondta, hogy rendben van.
Másnap elintézte, hogy kinél jöjjenek össze, kitűztek egy estét, talált valakit a dicsőítés vezetésére és szórólapokat osztogattak az ismerőseiknek az iskolában.
Miután a közösségük már több hónapja tartotta az összejöveteleit, elmentem én is és együtt énekeltünk dicséreteket az Úrnak. Éreztem, hogy Isten az örömét leli bennük. Megkérdeztem tőlük, hogy melyik volt a legnagyobb gyülekezet, amiben már megfordultak? Dél-Kaliforniában élve elég széles választékkal rendelkezünk megagyülekezetekből és a fiatalok válaszai is ezt tükrözték, kétezer főtől tizenötezerig.
Ekkor azt mondtam nekik, hogy a Sátán sokkal jobban tart az ő, tizenöt középiskolásból álló kis gyülekezetüktől, mint azoktól a Godzillaméretűektől. Persze ezen csak vihogtak és mosolyogva néztek egymásra.
De megmutattam nekik, hogy miért is gondoltam ezt. Feltettem egy kérdést:
- Figyeljetek csak, hányan gondoljátok azt, hogy el tudnátok indítani egy olyan óriásgyülekezetet, amikben már jártatok?
Senki sem jelentkezett.
- Hányan gondoljátok azt, hogy el tudnátok indítani egy olyat, mint ez?
Erre mindenki feltette a kezét. Lassan abbamaradt a vihogás is. Megkértem őket, hogy nézzenek körbe a szobában, nézzék meg a felemelt kezeket, majd így szóltam:
- Biztosíthatlak benneteket, ez megrémiszti a Sátánt!
Ha egy tizenöt éves lány meg tudta ezt csinálni, neked ne menne?  

Forrás: Neil Cole: Organic Church

Kapcsolódó bejegyzés: Ti adjatok nekik enni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése